Nyheter

Iranska regimen hotar UAE efter fredsavtal med Israel

Iranska regimen hotar Förenade arabemiraten (UAE) med konsekvenser efter att landet undertecknat ett fredsavtal med Israel.

De två länderna undertecknade ett fredsavtal som bland andra USA:s president Donald Trump kallar för ”historiskt”, rapporterade TT igår och tillade. ”Avtalet som slöts på torsdagen har kommit till med hjälp av medling från USA och syftar till att normalisera relationen mellan länderna.”

Iranska regimens UD fördömde fredsavtalet och beskrev det som en kniv i ryggen på den muslimska världen.

”Abu Dhabis skamliga beslut att nå en överenskommelse med den falska sionistregimen (regimens namn för Israel) är ett farligt drag och UAE och de andra stater som stöder den kommer att vara ansvariga för dess konsekvenser”, sade regimens UD i ett uttalande på fredagen utan att precisera konsekvenserna.

Regimen i Teheran är världens främsta sponsor av terrorism och är känd för flertalet terrorattacker över hela världen. Dessa terrorattacker har under de senaste två åren varit särskilt riktade mot regimkritiker i EU och Irans prodemokratiska oppositionskoalition, Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), dess sympatisörer och sammankomster i Europa.

FFFI rapporterade nyligen om iransk brandbomb mot en KD-politiker.