Nyheter

Iran sköt eget fartyg, tiotals döda

Irans militär sköt en missil mot sitt marinfartyg under en övning i Arabiska havet.

Minst 19 personer har dödats och 15 skadats då ett iranskt militärfartyg avfyrade en robot som av misstag träffade ett annat iranskt fartyg under en övning i Omanbukten, uppger Irans militär i ett uttalande.

Incidenten skedde i Omanbukten, nära den iranska hamnstaden Bandar-e Jāsk. Staden ligger intill Hormuzsundet som är ett känsligt område och av intresse för många länder eftersom ungefär en femtedel av världens olja fraktas genom sundet.

Händelsen är ytterligare ett allvarigt bakslag mot den iranska regimens militärens prestige som fortfarande återhämtar sig från sin attack på ett ukrainska civila flygplan som lämnade Teheran den 8 januari som dödade alla 176 personer ombord.

Säkerhetsstyrkor har också anklagats för att medvetet skjutit hundratals iranier i november för att protestera mot en bensinprisökning.