Nyheter

Demonstranter brände ner Irans konsulat för andra gången

Demonstranter i Irak brände iranska regimens konsulat i Najaf, söder om huvudstaden Bagdad, på söndagskväll för andra gången under veckan.

Tidigare i veckan, under onsdagsnatten, brände demonstranter det iranska konsulatet i Najaf.

Demonstranter krävde att Teheranregimens styrkor ska lämna Irak och skanderade ”Iran ut” och höll upp irakiska flaggor.

Under protesterna i Irak har ilskan riktats mot iranska regimens inflytande över Irak. Iraks regering, som var iranska regimens marionett, avgick efter blodiga protester i veckan. Men folket nöjer inte sig med detta och vill ha ett nytt politiskt system.

Iranska regimen stöttar tiotusentals medlemmar i väpnade irakiska shiagrupper. Qassem Suleimani, befälhavare för revolutionsgardets terrorstyrka Quds-styrka, har flera gånger rest till Irak för att ge råd om hur irakiska myndigheter ska kväsa protesterna och stoppa irakiska premiärministerns avgång.