Folkliga protester

Folkliga protester i Iran fortsätter – mer bevis på regimens brutalitet

Folkliga protester fortsätter i Iran samtidigt som nya videoklipp från landet visar omfattningen av regimens våld mot demonstranter.

”Hundratusentals människor deltog i de protester som pågår i Iran. Det förekom protester i minst 100 områden i Teheran och i de flesta av Irans provinser”, erkände regimens inrikesminister, Abdolreza Rahmani-Fazli, i en intervju med den statliga television igår.

Regimtjänstemän har i statliga medier krävt att myndigheterna straffar de som arresterats i samband med senaste veckans regimkritiska protester med barbariska straff som amputation och hängning.

Under en presskonferens i Washington DC igår presenterade Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) sin nya rapport om de regimkritiska protesterna i Iran. Rapporten ger nya detaljer kring protesternas omfattning samt regimens handfallenhet och brutala kväsning.

FFFI rapporterade tidigare denna vecka att det verkliga dödstalet från protesterna är mycket högre än rapporterat och uppgår till minst 400.

Vi har identifierat 154 av de minst 450 demonstranter som dödats under protesterna i Iran som spred sig till 176 städer”, sade Alireza Jafarzadeh, biträdande chef för Irans prodemokratiska oppositionskoalition NCRI i USA, under presskonferensen igår.

Han identifierade även 87 högt uppsatta regimtjänstemän som är delaktiga i regimens dödande av demonstranter och brutala kväsning.

Uppgifter från Iran identifierar en av de dödade som 14-åriga Nikta Esfandani. Hon dödades av regimens repressiva säkerhetsstyrkor i Teheran den 16 november. Hennes familj var informerad först efter tre dagars sökande.

USA stöder det modiga folket i Iran

USA:s utrikesminister Mike Pompeo bekräftar att USA har fram till idag mottagit närmare 20,000 meddelanden, bilder och videoklipp från det modiga folket i Iran. Detta en vecka efter att USA:s utrikesminister bad iranier att skicka bevis på förtryck under de pågående protesterna i landet.

”USA har redan infört straffåtgärder mot regimens minister för desinformation [och] mer sanktioner är på väg”, skriver han på Twitter med hänvisning till USA:s sanktioner mot regimens kommunikationsminister, Mohammad Javad Azari Jahromi, den 22 november.

”Vårt budskap till det modiga folket i Iran som vägrar att vara tyst om 40 år av förtryck från den styrande regimen är enkelt: USA hör er. Vi stöder er och vi kommer att fortsätta att stå med er i er kamp för en ljusare framtid för ert folk och för er stora nation”, sade Pompeo på en pressträff igår.