Nyheter

Iranska regimen skjuter ner amerikansk drönare

Iranska regimen har skjutit ner en amerikansk drönare, rapporterar TT och andra internationella medier på torsdagen.

USA bekräftar nedskjutningen men säger att drönaren befann sig i internationellt luftrum. Regimens revolutionsgarde, som sköt ner drönaren, hävdar dock att den hade kränkt Irans luftrum.

President Trump skriver på Twitter idag att “Iran har begått ett stort misstag” utan att utveckla.

Nedskjutning kommer sedan USA meddelade att landet kommer skicka ytterligare 1000 soldater till Mellanöstern för att bemöta hoten från Iran.

Spänningarna mellan USA och iranska regimen har ökat under den senaste tiden, särskilt i regionen. Detta sedan iranska regimen attackerade flera oljetankrar i Omanbukten och Persiska viken tidigare denna månad och i majmånad.

“Iranska regimen trappar upp situationen i regionen inte för att hota USA utan för att gjuta mod i prästerskapets repressiva säkerhetsstyrkor i Iran så att de ska fortsätta slå ner de växande regimkritiska protesterna i landet”, säger Massud Kiani, FFFI:s EU-representant om de ökade spänningarna kring Persiska viken.

Han tillade, “regimen får samtidigt världen och internationella pressen att fokusera på ‘stundande krig’ istället för det växande folkliga missnöjet mot prästerskapets styre i Iran som visar sig i dagliga folkliga protester runtom i landet.”