Engagemang

Stödaktioner för folkliga protester i Iran

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), i Göteborg och Malmö fortsätter sina veckoliga stödaktioner till stöd för iranska folkets kamp för en demokratisk förändring.

Stödaktion i Malmö för folkliga protester i Iran, den 27 april.

Bild 1 av 2

Deltagarna uttryckte sitt stöd för regimkritiska protester i Iran och uppmanade svenska regeringen att stödja iranska folkets kamp för frihet och demokrati.

De krävde att regeringen och UD agerar för att EU ska terroriststämpla hela revolutionsgardet (IRGC) och regimens underrättelsetjänst (MOIS).

Revolutionsgardet och MOIS är ansvariga för det inhemska förtrycket och regimens export av terrorism och terroroperationer mot regimkritiker utomlands. USA beslutade tidigare i april att terroriststämpla revolutionsgardet som en del av landets påtryckningskampanj mot Teheranregimen.

De krävde att regeringen och UD ska agera mot iranska regimens spionage och hot mot iranska regimkritiker och flyktingar i Sverige under lördagens stödaktion.

De uppmanade regeringen att stänga iranska regimens ambassad och utvisa regimens diplomater som är ansvariga för den växande hotbilden mot svensk- och exiliranier.