Nyheter

USA varnar Iran för att utveckla robotprogram

USA varnade iranska regimen att inte genomföra planerade rymduppskjutningar och att upphöra med sitt ballistiska robotprogram.

”USA kommer inte att stå och titta på när den iranska regimen bedriver en destruktiv politik som hotar internationell stabilitet och säkerhet”, sa USA:s utrikesminister Mike Pompeo i ett uttalande på torsdagen enligt rapporter från Reuters.

”Vi rekommenderar regimen att ompröva dessa provokativa rymduppskjutningar och upphöra med all verksamhet relaterade till ballistiska robotar för att undvika ytterligare ekonomisk och diplomatisk isolering”, tillade han.

”Iran planerar att avfyra rymdraketer med nästan samma teknik som används för interkontinentala ballistiska robotar (ICBMs). Uppskjutningen kommer att främja landets robotprogram. USA, Frankrike, Storbritannien och Tyskland har redan sagt att detta är i strid med FN:s säkerhetsråds resolution 2231”, skrev USA:s utrikesminister på Twitter under torsdagen.