Avrättningar

12 avrättade samtidigt som protester växer i Iran

Iranska regimen avrättade 12 fångar i Kermans fängelse för påstådda narkotikabrott. Avrättningarna verkställdes den sjätte december enligt uppgifter till FFFI samtidigt som de regimkritiska protesterna fortsätter i flera iranska städer.

Aktivister i Iran och Iranexperter säger att de ökade avrättningarna syftar till att skapa en atmosfär av rädsla för att skrämma folket till tystnad.

15 arbetare i Ilam provinsen dömdes nyligen till 74 piskrapp och fängelsestraff för att ha deltagit i en strejk. Regimens domstol i Ilam anklagade arbetarna för ”störning av den allmänna ordningen”.

Regimens president Hassan Rouhani hotade omvärlden med terrorism och spridning av droger i samband med en ”anti-terroristkonferens” i Teheran under helgen.

FFFI har tidigare rapporterat om iranska regimens aktiva roll i framställning och smuggling av droger. Regimen tjänar miljarder dollar på den olagliga verksamheten och använder pengarna till att finansiera den paramilitära styrkan, revolutionsgardet, terrorism, sitt robotprogram samt exportera vapen till andra länder i regionen.