Andra nyheter

Nederländerna utvisar två av iranska regimens diplomater

Nederländerna har utvisat två av iranska regimens diplomater i landet. Det tillkännagav landets utrikesdepartement i fredags utan att kommentera fallen. Regimens diplomater utvisades den sjunde juni enligt nyhetsbyrån Reuters.

Regimens utrikesdepartement kallade upp den nederländska ambassadören i Teheran och protesterade mot utvisningarna, enligt regimens och internationella medier.

Österrike beslutade tidigare i veckan att häva diplomatisk immunitet för en av regimens diplomatterrorister, Asdollah Assadi, stationerade i iranska ambassaden i Wien. Detta sedan regimens diplomat arresterades i Tyskland misstänkt för att ligga bakom ett bombattentat mot iraniernas stora sammankomst för ett demokratiskt Iran i Paris, den 30 juni.

Asdollah Assadi var stationschef för regimens ministerium för underrättelse och säkerhet (MOIS) i Wien. Han hade varit stationerad i Österrike sedan augusti 2014, enligt ett uttalande från Iranska nationella motståndsrådet (NCRI).