Engagemang

Exiliranier hedrar minnet av oppositionsmedlemmar dödade av iranska regimen

Exiliranier och sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI) hedra på lördagen minnet av de 25 medlemmar av iranska oppositionsgruppen Folkets mojahedin (PMOI) som dödades i en raketattack mot deras läger i Irak, den 29 oktober förra året, av Teheranstödda terroristgrupper.

Minnesstunden ägde rum på Sergels torget och uppmärksammade även de ökade avrättningarna i Iran som en fortsättning på regimens kväsning av oppositionella och regimkritiker i landet.

Deltagarna visade också sitt stöd för den globala kampanj som pågår i syfte att säkra rättvisa för regimens offer och deras familjer, i synnerhet för de 30.000 politiska fångar som avrättades i regimens fängelser under sommaren 1988.

FN:s särskilde rapportör för Iran, Dr Ahmed Shaheed, presenterade igår kväll sin sista rapport om situationen för mänskliga rättigheter i landet inför FN:s generalförsamlings tredje kommitté i New York.

Dr Shaheed lyfte fram det oroväckande antalet avrättningar i Iran och sade att rätten till liv är under seriös attack i landet med hänvisning till den senaste tidens dramatiska ökning av verkställda dödsstraff.