Motståndsrörelsen

Irakisk milisgrupp uppbackad av Iran tar ansvar för terrorattacken mot Camp Liberty

Befälhavare för al-Mukhtar armén, en shiitisk milisgrupp i Irak, tog under fredagen på sig ansvaret för torsdagens dödliga raketattack mot iranska oppositionsmedlemmar i Camp Liberty nära Bagdads internationella flygplats i Irak, enligt iranska revolutionsgardets nyhetsbyrå, Fars News, rapporterar Reuters.

Camp Liberty besköts med över 80 raketer under torsdagen, den 29 oktober. Minst 23 lägerinvånare dödades och flera skadades, varv dussintals livshotande, enligt uppgifter.

”Vi varnade medlemmarna i denna terroristorganisation att lämna Irak så fort som möjligt … Om de inte gör det, kommer det mer liknande attacker,” sade al-Mukhtar arméns befälhavare Wathiq al Battat enligt Fars.

Al-Mukhtar armén har sagt att det stöds och finansieras av iranska regimen, rapporterar Reuters.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömde attacken mot Camp Liberty och uppmanade regeringen och utrikesministern Margot Wallström att göra det samma och kräva en oberoende utredning av raketattack mot försvarslösa flyktingar i lägret med krav på att de ansvariga ställs inför rätta.

Under fredagen överlämnade Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) ett brev med sina krav till UD och utrikesministern, vilket togs emot av Tobias Nilsson.