Engagemang

”En oskyddad Ashraf är ett brott mot mänskligheten”

Anhängare och familjer till iranska oppositionella i Camp Ashraf  iscensatte en samling på lördagen utanför den irakiska ambassaden i Stockholm och krävde att Irakiska myndigheternas restriktioner mot Camp Ashraf ska upphöras.

Camp Ashraf, Irak, är hem för 3.400 PMOI medlemmar som utsätts allt mer omänskliga påtryckningar från den irakiska regeringen på order av den iranska regimen sedan

Demonstranter uttryckte starkt stöd för Europaparlamentets resolution.

Den 25 november antog Europaparlamentet en resolution som uppmanar att FN syddar Camp Ashraf  samt uppmanar det amerikanska utrikesdepartementet att återkalla PMOI: s terroriststämpeln.

”En oskyddad Ashraf är ett brott mot mänskligheten,” skanderade demonstranter.

Hundratals invånare  i Camp Ashraf i Irak, norr om Bagdad, rapporteras ha lidit av allvarliga komplikationer p.g.a medicinska begränsningar som ålagts av de irakiska myndigheterna.
 Under de senaste fem månaderna har dem redan fruktansvärda sjukdomstillstånd i lägret försämrats ytterligare. Många invånare är enligt uppgifter lider av cancer, hjärtproblem, förlust av syn, gallsten, ortopediska problem, njursten och andra sjukdomar som utan snabb och adekvat behandling kan resultera i irreversibla skador på folkhälsan.