Pressmeddelande

Berlin: Tiotusentals iranier demonstrerar för en demokratisk republik

Tid: Lördagen den 29 juni 2024, kl. 14:30
Plats: Berlin, Bebelplatz

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI), svensk- och exiliranier samt sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), kommer att delta i en stor demonstration och marsch i Berlin till stöd för det iranska folkets kamp för en demokratisk republik i Iran.

Demonstrationen äger rum lördagen den 29 juni, dagen efter att regimen håller sitt skenval i landet. Deltagarna från Tyskland och övriga Europa kommer att uppmärksamma det iranska folkets verkliga röst. Iranska folkets strävan för att avsätta det religiösa prästerskapets envälde för att etablera en demokratisk och sekulär republik.

Deltagarna kommer även att uppmana EU och dess medlemsstater att klassificera hela Revolutionsgardet (IRGC) som en terroristorganisation och erkänna det iranska folkets kamp tillsammans med motståndsenheterna i spetsen mot IRGC.

Flera parlamentsledamöter och politiska dignitärer från Tyskland, andra europeiska länder och USA kommer att delta och tala vid sammankomsten. En av talarna är Europaparlamentets tidigare vicepresident, Dr Alejo Vidal-Quadras, som nyligen överlevde ett terrorattentat som han misstänker att Teheranregimen låg bakom.

Dr Vidal-Quadras är en vän till det iranska folket och den demokratiska oppositionskoalitionen Iranska nationella motståndsrådet (NCRI). Den iranska regimen betraktar honom som sin främsta fiende. Han var en av de första europeiska politikerna som regimen satte upp på sin sanktionslista.

Hundratals iranska föreningar från hela Europa och USA stöder lördagens demonstration. För mer information se demonstrationens officiella hemsida, här, eller kontakta FFFI:s EU-representant, Massud Kiani på +46 (0)73 690 4330