Pressmeddelande

FFFI fördömer terrorattentatet på spanska politikern, Dr Alejo Vidal-Quadras

FFFI fördömer terrorattacken mot Dr Alejo Vidal-Quadras och uttrycker sin solidaritet med honom och hans familj när han nu återhämtar sig på sjukhus.

Dr Vidal-Quadras, en av Spaniens främsta politiker och Europaparlamentets tidigare vicepresident, sköts i hakan utanför sin bostad i centrala Madrid på torsdagen.

Dr Vidal-Quadras är en stor vän till det iranska folket och den demokratiska oppositionskoalitionen, Iranska nationella motståndsrådet (NCRI). Han står ständigt på deras sida i kampen mot regimen för en fri, sekulär och demokratisk republik i Iran.

Dr Vidal-Quadras har förkastat EU:s nuvarande eftergiftspolitik gentemot prästerskapets envälde i Iran som ett skamligt misslyckande. Han har istället förespråkat en mer beslutsam Iranpolitik som utkräver regimen på ansvar, stödjer iranska folkets frihetskamp och erkänner den demokratiska oppositionskoalitionen, NCRI, som grund för en mer beslutsam Iranpolitik.

Den iranska regimen såg Dr Vidal-Quadras som sin ärkefiende. Han var således en av de första europeiska politiker som regimen förde nyligen upp på sin sanktionslista.

Den iranska regimen med ett väldokumenterat stöd för terrorism och ökänd för att tysta kritiker genom terrorattentat bör ses som den huvudmisstänkte. Det rimliga är att den nu pågående utredningen fokuserar på regimen i Iran och dess eventuella inblandning i terrorattacken mot Dr Vidal-Quadras.