Folkliga protester, Nyheter

Regimfientliga protester i Teheran

Det kommer utgifter från Iran att regimfientliga protester har ägt rum i Teheran och flera andra städer i Iran.

Videor publicerade på sociala medier visar maskerad folkmassa som skanderar ”Död åt Velayat Faghih [regimens högste ledaren]”.

Iranska folket har under de senaste åren i allt högre grad hållit regimens högste ledare Khamenei ansvarig för landets mångfaldiga problem. Under tidigare protester i landet har de ropat ”Döden till diktatorn”.

De spontana protesterna började i en av de segregerade tunnelbanevagnarna för kvinnor vid Sadeghiyeh tunnelbanestation i ett tätbefolkat område i västra delen av huvudstaden tisdag morgon.

Samtidigt kommer rapporter från Teheran att ett antal politiska, civila och arbetsaktivister som hade samlats framför inrikesministeriet till stöd för protesterna i Khuzestan provinsen ”misshandlades” och fängslades.

Narges Mohammadi, Arash Sadeghi, Rasoul Badaghi, Arash Kaykhosravi, Pouran Nazemi, Ruhollah Mardani, Hamid Asefi och Jafar Azimzadeh kan ses bland fångarna i Teheran tisdags kväll 20 juli.

Det rapporteras också att de folkliga protesterna i olika delar av provinsen Khuzestan fortsätter under tisdagen för sjätte natten i rad. Protesterna mot bristen på vatten som började förra torsdagen den 14 juli .

Demonstranter ropar slagord mot regimens högste ledare och kräver regimskifte.