Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Iran: Dödsdomar mot tre demonstranter tas upp på nytt

Iranska regimes högsta domstol har gått med på att omprova fallet med de tre män som dömts till döden för inblandning i protesterna i november 2019, rapporterade landets statliga nyhetsbyrå, IRNA, på lördag.

Tre unga demonstranter Amirhossein Moradi, Saeid Tamjidi och Mohammad Rajabi döms till döden

Amirhossein Moradi, Mohammad Rajabi och Saeed Tamjidi dömdes till döden för att ha deltagit i de folkliga protesterna. De var anklagade för “krigföring mot gud”, vilket FFFI rapporterade om i februari.

Domarna som väckt stark kritik från bland annat FN och EU omprövas på begäran av de dömdas advokater. Amnesty International uppmärksammade deras fall i februari och lanserade en brådskande kampanj för att rädda deras liv.