Nyheter

Dansk hatpredikant fråntas medborgarskap, Sverige bör ta efter

Danske Said Mansour, en terrordömd hatpredikant, har fråntagits sitt medborgarskap och blivit utvisad till Marocko, enligt flera svenska medier.

Beslutet är unikt men ett välkommet steg som Sverige bör följa. Skurkstater som Iran utnyttjar den svenska godheten och politikernas naivitet för att sprida islamisk fundamentalism eller spionera och hota kritiker.

Säpochefen varnade nyligen för just det senare, vilket FFFI uppmärksammade igår.

Både regeringen och UD ignorerar den växande hotbilden från iranska regimen mot svensk- och exiliranier och även prästerskapets strävan att spridahttps://www.aftonbladet.se/debatt/a/rLGw5A/muslimer-behover-inte-boneutropet-langre sin bakåtsträvande ideologi, som utgår från sharialagar, i Sverige. Detta gäller regeringen idag och tidigare regeringar.

Iranska regimens diplomater och agenter som bedriver spionage i Sverige samt de som predikar Irans islamiska fundamentalism bör därför identifieras och utvisas från Sverige samt fråntas svenskt medborgarskap i de fall detta är aktuellt. Detta gäller självfallet inte bara Iran.