Folkliga protester

Lärare och arbetare i Iran protesterar mot försämrade levnadsvillkor

Lärare i Iran kallade till en ny generalstrejk på tisdagen i fortsatt protest mot försämrade levnadsvillkor, brist på arbetssäkerhet och låga löner.

De genomförde en sittstrejk i flera städer under tisdagen och krävde att regimen friger deras kollegor som frihetsberövats i samband med tidigare strejker och regimkritiska protester. Bilder och videoklipp från dessa protester sprider sig på sociala medier.

Lärare ansluter sig därmed till lastbilschaufförers strejk som pågått över hela landet under veckan. Det kommer också rapporter om stora demonstrationer i flera iranska städer mot den statliga korruptionen och finansinstitutionernas bedrägerier.

Tiotusentals vanliga arbetare och pensionärer i Iran har förlorat sina besparingar och pensioner under året sedan banker och finansinstitutioner knutna till regimen och revolutionsgardet gått i konkurs utan förvarning.

Regimens president, Hassan Rouhani, och hans regering har inte vidtagit några åtgärder för att kompensera de drabbade eller ställa de ansvariga till svars.