Folkliga protester

Lastbilschaufförer i Iran organiserar landsomfattande strejk

Lastbilschaufförer organiserade en samordnad strejk i 70 städer i 24 provinser i Iran på tisdagen. De blockerade vägar och vägrade lasta i protest mot försämrade levnadsförhållanden, dåliga löner samt höga frakt- och drift- och underhållskostnader. Några av de städer där lastbilschaufförerna strejkar är Tabriz, Shiraz, Esfehan, Qazvin, Kerman, Arak, Bandar Abbas, Hamedan och Bushehr.

De strejkande chaufförerna sade att de kommer att fortsätta strejka tills regimens myndigheter uppfyller deras krav. Denna landsomfattande strejk är det senaste inom raden av flera folkliga protester mot regimen som pågår i flera iranska städer.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Strejken sprider sig snabbt över hela landet och taxichaufförer i flera städer har meddelat att de kommer att ansluta sig till strejken inom kort i solidaritet med lastbilschaufförerna, enligt uppgifter från Iran.

Regimen försöker skapa splittringar mellan chaufförerna i hopp om att avvärja krisen. En del av dessa försök inkluderade höjda fraktpriser i flera städer och hamnar. Detta förkastades dock snabbt av chaufförerna som meddelade att de fortsätter sin strejk.