Engagemang, Nyheter

Stockholm: Aktion till stöd för folkliga protester i Iran

dag, lördagen den 21 april, samlades en grupp svensk-iranier och sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet, NCRI, vid Norrmalmstorg för att visa sitt stöd för de pågående folkliga protesterna mot prästerskapet i Iran. 

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Deltagarna uttryckte även stöd för köpmän och småhandlare i olika iranska städer som befinner sig i strejk i flera dagar i protest mot regimen och den statliga korruptionen.

Demonstranter gav sitt stöd till befolkningen i Kazerun, en stad i provinsen Fars, som under veckan varit plats för massiva regimkritiska protester efter myndigheternas beslut att dela staden .

De pågående protesterna som initierades 28 december av missnöje mot korruption, sjunkande levnadsstandard och stigande priser, i Mashhahd december,omvandlades snabbt till regimfientliga protester över hela landet.

Deltagarna uppmanade regeringen att stödja iranska folkets kamp för demokrati genom att fortsätta fördöma prästerskapets förtryck och införa riktade EU-sanktioner mot regimens ledare som är ansvariga för allvarliga människorättsbrott.