Folkliga protester

50 arbetare ska arresteras medan folkliga protester fortsätter i Iran

Tusentals modiga invånare i den södra staden Kazerun protesterade mot regimen för fjärde dagen i rad under torsdagen. Enligt rapporter till FFFI hade regimen vidtagit repressiva säkerhetsåtgärder och stationerat ut tungt beväpnade kravallstyrka i staden för att kväsa de folkliga protesterna.

Men invånarna trotsade regimens repressiva åtgärder och fortsätter den regimkritiska demonstrationer som började som en protest mot myndigheternas beslut att dela staden. Det anmärkningsvärda var kvinnornas stark närvaro i dessa protester.

Ledaren för fredagsbönen i staden har meddelat att myndigheterna har dragit tillbaka beslutet att dela staden och bett folket att upphöra med sina protester. Men demonstrationerna fortsätter trots regimens reträtt.

Samtidigt har regimens myndigheter utfärdat en arresteringsorder för 50 arbetare från det statliga företaget, National Iranian Steel Industrial Group, i den södra staden Ahvaz.

Detta sedan hundratals arbetare organiserade en strejk och protestaktion mot företaget i protest mot obetalda löner under den senaste veckan. Styrelsen och VD:n har hotat att avskeda de arbetare som fortsätter att strejka samt be regimens så kallade rättsväsende att arrestera dem.