Nyheter

Video visar moralpolisens brutal attack mot kvinna

En video som har publicerats på sociala medier visar hur brutalt iranska regimens moralpolis attackerar en kvinna för att hennes röda sjalett anses vara ”olämplig”.

Kvinnan i videoklippet skriker och gråter när hon kastas till marken och misshandlas av kvinnliga agenter från regimens moralpolis vars svarta hijab visar bara deras ansikten. Kvinnan attackeras verbalt och misshandlas eftersom moralpoliserna anser att hennes röda sjalett är olämplig med hänvisning till regimens obligatoriska klädkod. 

Videon visar också agenterna hota de människor som kommer till kvinnas hjälp och kritiserar agenternas agerande mot den försvarslösa kvinnan.

FFFI rapporterade tidigare i år att dussintals kvinnor har blivit arresterade under den senaste tidens regimkritiska proteser i Iran enbart för att de hade tagit av sig slöjan på offentlig plats i protest mot prästerskapets obligatoriska klädkod.