Ännu en av Ahmadinejads vicepresidenter arresterad

Just nu pågår det ett totalt inbördeskrig inom prästerskapets innersta maktkretsar. Tidigare hårdföre presidenten Mahmoud Ahmadinejad, som länge varit beskyddad av den högsta andlige ledaren Ali Khamenei, har hamnat i onåd.

Esfandiar Rahim Mashaei, en av Ahmadinejads vicepresidenter arresterades på lördagen enligt revolutionsdomstolen i Teheran. Han är den senaste i flera av Ahmadinejads nära allierade som har blivit arresterad sedan början av mars månad.

Mashaei greps för att ha protesterat mot arresteringen av Hamid Baghai, en annan av Ahmadinejads vicepresidenter. Baghai arresterades och fördes till fängelse i tisdags för att avtjäna sitt straff för korruption.

Mashai brände domstolens dom mot Baghai i en symbolisk protest framför Storbritanniens ambassad i Teheran.