Andra nyheter

162 arresterade i 2 iranska städer för könsblandad fest

Iranska regimens säkerhetsorgan arresterade över 70 unga män och kvinnor i torsdags i Teheran för att de hade deltagit i en fest på en restaurang där både kvinnor och män närvarat, rapporterade regimens statliga medier i fredags.

”Ungdomarna greps av polisen i samband med ett tillslag mot en restaurang i iranska huvudstadens norra distrikt Farahzad”, rapporterade regimens statliga nyhetsbyrå, ILNA.

Samtidigt sade regimens polismyndigheter i den södra staden, Bandar Abbas, att den hade slagit till mot en fest där kvinnor och män festade tillsammans och arresterat 62 personer och fört dem till fängelse, enligt statliga medier samma dag.

Den statliga dagstidningen Shahrvand skrev den andra juni att 23 män och 39 kvinnor som togs på bargärning när de festade och dansade arresterades av polisen i samband med ett tillslag under söndagen, den 29 maj.

FFFI rapporterade den 26 maj om att iranska regimens så kallade rättsväsende hade dömt och verkställt spöstraff för 35 unga killar och tjejer i staden Qazvin för att de hade deltagit i en studentfest där män och kvinnor närvarat.

Dessa tillslag är senaste i raden av flera repressiva åtgärder från iranska regimens regering och myndigheter i syfte att skapa skräck i samhället. Åtgärderna ska visa att regimen och dess säkerhetsorgan har ett totalt grepp om samhället i ett försök att skrämma folket från offentliga sammankomster samt att organisera sig för regimkritiska protester.