Mänskliga Rättigheter

35 ungdomar i Iran piskades för studentfest

35 unga killar och tjejer piskades för att ha deltagit i en könblandad studentfest nära staden Qazvin, cirka 140 kilometer nordväst om den iranska huvudstaden Teheran, sade en tjänsteman för iranska regimen på torsdag.

Ismaeil Sadeqi Niaraki, en ökänd prästman som är regimens åklagare i Qazvin, sade att en särskild domstolsförhandling hölls efter att alla unga män och kvinnor på festen var påverkade, enligt nyhetsbyrån Mizan, som är knuten till regimens rättsväsende, på torsdagen, den 26 maj.

”Ett stort antal män och kvinnor minglade i en villa i en förort till Qazvin … alla deltagare på festen greps”, sade han.

Niaraki tillade att vardera av de gripna fick 99 piskrapp som straff av den så kallade ”moralpolisen” den följande morgonen.