Folkliga protester, Nyheter

Iranska regimen arresterar tre läraraktivister

Agenter från iranska regimens underrättelsetjänst arresterade tre framstående läraraktivister i Teheran och Sanandaj på måndagen, den augusti 31.

Mehdi Bohlouli och Mohammad Nicknejad greps när regimens agenter slog till mot deras bostäder i Teheran och beslagtog deras personliga tillhörigheter, inklusive deras datorer.

Den tredje aktivisten Ali Hossein Panahei greps i staden Sanandaj efter att han i ett tal tre dagar tidigare hade uppmanat folket att stå emot iranska regimens diskriminering och förtryck av den iranska regimen.

Regimens myndigheter håller dessutom kvar en annan frihetsberövad lärare, Rasoul Bodaqi, i fängelset under nya falska anklagelser om att han ska ha agerat mot den nationella säkerheten. Detta trots att han hade avtjänat sitt sexåriga fängelsestraff och skulle enligt uppgifter ha släppts den sjätte augusti.

Under de senaste månaderna har lärare och arbetare organiserat flera stora protester över hela landet, särskilt framför regimens parlament, för bättre levnadsvillkor och betalning av frysta löner. Nya omfattande protester planeras för den femte oktober i samband med Internationella lärardagen, enligt uppgifter från Iran till FFFI.

Måndagens arresteringar är ett desperat försök från prästerskapets säkerhetsorgan i syfte att förebygga och stoppa dessa lärarprotester mot det inhemska förtrycket och den omfattande korruptionen i landet.