Bildgalleri, Engagemang, Nyheter

Folkets Mojahedins 50-årsjubileum i Göteborg och Malmö – Bilder

FFFI Göteborg – Exiliranier, Iranska nationella motståndsrådets sympatisörer samt förespråkare av ett fritt och demokratiskt Iran i Göteborg firade under helgen den 50:e årsdagen av Irans främsta oppositionsgrupp Folkets mojahedin (PMOI). Deltagarna, bland dem flera av FFFI:s medlemmar, hedrade minnet av de 100 000-tals iranska aktivister och politiska fångar samt medlemmar av Folkets mojahedin som gett sina liv för att hålla frihetskampen vid liv. De uppmärksammade även iranska folkets demokratiska strävan och visade sitt stöd för en demokratisk förändring i Iran.

Det inhemska förtrycket har förvärrats sedan den så kallade ”moderata” Hassan Rohani tog över som prästerskapets president i 2013. Antalet avrättningarna i landet under hans två år vid posten har idag passerat 2000.

Dessa avrättningar och konstanta försök under de tre senaste decennierna att förgöra Folkets mojahedin, Irans främsta oppositionsgrupp mot prästerskapets envälde, visar regimens rädsla för växande sociala protester i landet, i synnerhet de senaste månadernas protester av lärare, arbetare, människorättsaktivister och anhöriga till politiska fångar som tilltar för varje dag trots massarresteringar och hot från regimens repressiva säkerhetsstyrkor.

Liknande firandet hölls även i Malmö och kommer att hållas i Stockholm på lördagen.