Nyheter

Kopia av amerikanskt hangarfartyg mål under iransk militärövning

Iranska regimens revolutionsgarde genomförde en stor militärövning i luften över och till havs i det strategiskt viktiga Hormuzsundet, rapporterar iranska regimens och internationella medier på onsdagen.

En kopia av ett amerikanskt hangarfartyg användes som mål under onsdagens militärövning, enligt rapporterna.

Iranska regimens statliga televisionen visade bilder på motorbåtar som myllrade mot hangarfartyget innan raketer avfyrades. Detta var den första gången som iranska regimen använde en kopia av amerikanskt hagarfartyg som mål under en militärövning.

Iranska regimens armé genomförde en liknande militärövning till havs nära Hormuzsundet i december förra året.

Iranska regimens engelskspråkiga television PressTV rapporterar samtidigt att revolutionsgardet har provskjutit 20 nya missiler under denna militärövning i Persiska viken med kodnamnet ”den store profeten 9” som startade på onsdagsmorgonen.