Motståndsrörelsen, Nyheter, Pressmeddelande

EU fördömer attacken mot Camp Liberty

EU:s utrikesrepresentant Catherine Ashton fördömde på lördag attacken mot Camp Liberty.

”Den höga representanten för utrikesfrågor och säkerhetspolitik, fördömer i de starkaste ordalag raketattacken mot Camp Hurriya (Liberty) den 26 december, vilket enligt olika rapporter som skördat flera lägerinvånare. Hennes uppriktiga kondoleanser går till de anhöriga till offren och hon önskar ett snabbt tillfrisknande för dem som skadades i attacken,” sade uttalandet.

De omständigheter under vilka denna brutala händelse ägde rum måste klargöras och de som befunnits vara ansvariga måste hållas fullt ansvariga. Den höga representanten uppmanar de irakiska myndigheterna att öka säkerhetsåtgärderna runt lägret så att dess invånare är skyddade från ytterligare våld och uppmanar den irakiska regeringen att hitta förövarna och hålla dem ansvariga för attacken.

EU uppmanar än en gång alla parter att underlätta arbetet för FN:s flyktingkommissariat i omlokaliseringen av alla invånare i Camp Hurriya till en permanent och säker plats utanför Irak så snart som möjligt. ”