Engagemang, Motståndsrörelsen, Nyheter, Reportage

Bildreportage från Genève – Protest och hungerstrejk mot massaker i Camp Ashraf

FFFI Genève – Fredagen den 20 september deltog tusentals iranier där ibland en delegation från Förenade Föreningar för ett Fritt Iran i en internationell konferens vid FN:s högkvarter i Genève för att framföra kraven på ett internationellt beskyddande av iranska oppositionsmedlemmar i Irak, vilka attackerades brutalt av irakiska väpnade styrkor tidigare den här månaden. Attacken mot Camp Ashraf var den femte i sitt slag mot medlemmar av iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin i Camp Ashraf och Camp Liberty i Irak. .

Flera talare vid konferensen, som hade samlat 2000 åhörare, fördömde den fasansfulla attacken mot de försvarslösa invånarna i Camp Ashraf, den första september, vilka åtnjuter statusen skyddade personer under fjärde Genèvekonventionen och FN:s flyktingorgan (UNHCR) har erkänt dem som asylsökande och ”Persons of Concern”.

Talarna krävde brådskande åtgärder från USA, FN och EU för att säkra frigivningen av sju gisslan, bland de sex kvinnor, som tillfångatogs under massakern i Camp Ashraf.

Många Iranier och anhängare till iranska nationella motståndsrådet (NCRI) har hungerstrejkat utanför FN:s kontor i Genève sedan 20 dagar för att protestera mot massakern i Camp Ashraf. De kommer att fortsätta med sin hungerstrejk fram till att de sju Ashraf-gisslan är frigivna och internationella samfundet säkerställer Camp Liberty-invånarnas beskydd genom en permanent stationering av FN:s blå hjälmar (FN:s fredsbevarande styrkor) i lägret.