Nukleärt

IAEA-delegationen besökte inte Irans kärnanläggningar

FN: s inspektörer har inte besökt någon av landets kärnanläggningar, rapporterar Irans officiella nyhetsbyrå på tisdag.

IRNA citerade en icke namngiven tjänsteman som säger att en delegation från IAEA som besöker Iran genomförde förhandlingar med iranska tjänstemän.

IAEA-delegation anlände till Iran i söndags på ett i tre dagar besök.

En iransk tjänsteman uppgav i måndags att besöket kunde förlängas men revolutionsgardets nyhetsbyrån Fars rapporterade på tisdagen att förhandlingar mellan inspektörerna och Iran slutade i en ”positiv och konstruktiv anda” och det skulle vara mer samtal i framtiden.

Resultaten från besöket kan påverka västerländska ansträngningar att anta ytterligare sanktioner mot Iran över dess nukleära program. USA och dess allierade anklagar Iran att försöker bygga kärnvapen viket Iran förnekar.

Iran har vägrat att överge sin anrikningslabb och säger att det är bara för energi och medicinska ändamål.

I söndags samlades ett tiotal iranska huliganer som bar bilder på dödade kärnkraftsexpert Mostafa Ahmadi Roshan  i Teheran flygplats för att protestera mot besöket. Roshan dödades av explosionen tidigare i denna månad.

De beskyller att läckta information av FN-organet används av amerikanska och israeliska agenter för att slå mot iranska kärnfysiker.