Nyheter

NY domare: Iran, talibaner, al-Qaida ansvariga för 9/11-attacken

En federal domare har undertecknat en tredskodom i vilket han förklarar Iran, talibaner och al-Qaida ansvariga för 9/ 11 terrorattackerna.

Georg Daniels, domare i en federal domstol i Manhattan avkunnade domen på torsdagen, en vecka efter att ha hört vittnesmålen i det 10-åriga fallet. Den undertecknade domen kom efter en 100 miljarder dollars stämningsansökan från anhöriga till offren för terrorattackerna. Han tillsatte en domare att presidera över kvarstående frågor, bl.a. fastställande av skadeståndsersättning.

I stämningen anklagades de åtalade, inklusive prästerskapets högsta andlige ledare, Ali Khamenei, att ha bistått terrorattackerna genom en ”förbjuden allians” mellan Irans shiitiska hierarki och den sunnitiska organisationen al-Qaida för att bekämpa den gemensamma fienden, USA.

läs mer..

https://www.fffi.se/2011/12/16/prasterskapet-i-iran-delaktig-i-att-planera-911-attacken/