Engagemang

Svensk- och exiliranier: terrorstämpla revolutionsgardet!

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uttryckte sitt stöd för iranska folkets kamp för en demokratisk republik och de fortsatta protesterna i landet under demonstrationer i Stockholm och Göteborg på lördagen.

De uppmanade dessutom regeringen och EU att terrorstämpla revolutionsgardet inför EU:s utrikesministermöte i Luxemburg imorgon.

Svensk- och exiliranierna uppmärksammade även hotet från iranska regimen mot iranska oppositionella, regimkritiker och demokratiaktivister i Sverige. De betonade att regimens diplomater och ambassad i Stockholm spionerar och planerar terrorattacker mot regimkritiker i Sverige.

De uppmanade regeringen att bojkotta regimen, stänga ambassaden i Stockholm och utvisa regimens diplomater.

Svensk- och exiliranierna betonade att de står med iranska folket och stödjer den organiserad motståndsrörelsen, NCRI, för att avsätta prästerskapets envälde i Iran.