Engagemang

Svensk- och exiliranier: Iranska folket vill ha regimskifte

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), i Göteborg höll en manifestation till stöd för det folkliga upproret i Iran på lördagen. De betonade att iranska folket vill ha regimskifte och uttryckte sitt stöd för den folkliga frihetskampen genom att upprepa folkets slagord, ”ned med diktaturen i Iran”. Deltagarna lyfte också fram att folket i Iran har ett hållbart, demokratiskt alternativ i NCRI.

Svensk- och exiliranierna hedrade också iranska folkets martyrer som regimens säkerhetsstyrkor dödat under de regimkritiska protester som pågått i över fyra månader över hela landet.

De uppmanade Sverige och regeringen att agera nu och bojkotta terrorregimen i Iran. De krävde att regeringen stänger iranska regimens ambassad i Sverige och utvisar regimens diplomater eftersom de stöder och sprider terrorism.

  • Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), i Göteborg håller en manifestation till stöd för det folkliga upproret och folkets frihetskamp i Iran, lördagen, den 21 januari 2023.
  • Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), i Göteborg håller en manifestation till stöd för det folkliga upproret och folkets frihetskamp i Iran, lördagen, den 21 januari 2023.
  • Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), i Göteborg håller en manifestation till stöd för det folkliga upproret och folkets frihetskamp i Iran, lördagen, den 21 januari 2023.

Svensk- och exiliranierna välkomnade dessutom Europaparlamentets resolution från den 19 januari som uppmanar EU och medlemsstaterna att terrorstämpla revolutionsgardet. Resolutionen uppmanar även EU att införa ytterligare sanktioner mot regimens ledare och institutioner för det dödliga övervåldet mot demonstranter.

EU kommer att tillkännage nya sanktioner mot medlemmar av revolutionsgardet under måndagens utrikesministermöte i Bryssel. Det rapporterar Reuters genom att citera tyska diplomater.