Folkliga protester, Nyheter

Över 100 döda när folkliga protester i Iran fortsätter för åttonde dagen

De stora protesterna fortsätter och sprider sig över hela Iran för åttonde dagen på fredagen. Regimen skakar i grunden och försöker desperat kväsa det folkliga upproret med dödligt våld. Men trots repressiva kraftåtgärder och massiva säkerhetspådrag från regimen förkom folkliga protester i 133 städer i 31 av Irans provinser, enligt rapporter.

Regimens statliga säkerhetsstyrkor (SSF) och revolutionsgardet har på flera platser öppnat eld mot demonstranterna. Fler demonstranter har gripits av civilklädda agenter och underrättelseministeriet som fortsätter med omfattande arresteringar.

Över 100 har dödats enligt de senaste uppgifterna till FFFI.

Regimen medgav officiellt på fredagen att den har stängt internet under de senaste dagarna på grund av ”säkerhetsproblem”. Internet fortsätter att vara nedstängt när regimen mobiliserar för ett kraftigt nedslag av protesterna.

Men videoklipp från det landsomfattande upproret fortsätter att nå ut till världen och sprids löpande på sociala medier som Twitter.

Videoklippen visar kvinnornas aktiva deltagande över hela landet. De visar dessutom hur folket skanderar ”ned med diktatorn, ned med Khamenei”, slagord riktade mot regimen i sin helhet och dess högste ledare. Andra slagord som folket skanderar på iranska gator är ”Var inte rädda, vi står alla tillsammans och enade” samt ”Prästerskapet, försvinn från Iran”.

Det modiga folket konfronterar också de repressiva säkerhetsstyrkorna och försöker skämma ut och slå tillbaka dem med starka slagord.

Desperat regim håller motdemonstrationer

På fredagen mobiliserade regimen regimtrogna massor och höll motdemonstrationer efter fredagsbönen. De regimtrogna krävde avrättning av de som deltar i de landsomfattande protesterna.

De skanderade även slagord mot iranska motståndsrörelsen och oppositionsgruppen, Folkets mojahedin (PMOI/MEK) som regimen menar ligger bakom och organiserar de senaste dagarnas regimkritiska protester.

Men regimens motdemonstrationer blev ett slag i luften och skrämde inte det modiga folket i Iran som fortsatta att protestera långt in på fredagsnatten .