Motståndsrörelsen, Nyheter

Hackerattack slår ut regimens officiella webbsidor och stöder regimskifte i Iran

Iranska regimens ministerium för kultur och islamiska vägledning samt flera tillhörande organisationer hackades idag, enligt Iranska nationella motståndsrådet (NCRI).

Kulturministeriets officiella hemsida farhang.gov.ir visade under måndagen (från 11 på morgonen lokal tid) bilder på oppositionsledarna Massoud och Maryam Rajavi tillsammans med slagordet ”Ned med Khamenei, länge leve Rajavi”. Det framgår av videoklipp och bilder publicerade på sociala medier och av NCRI under dagen.

Hackerattacken mot Kulturministeriet varade i flera minuter och slog ut minst 62 tillhörande sidor. Den tog dessutom ner 77 servrar och 280 datorer som tillhörde ministeriet.” , enligt rapporter från NCRI.

Måndagens koordinerade hackerattack mot centrala institutioner för regimens censur och förtryck har fått stor uppmärksamhet i medier, inte minst i de persisktalande medierna utomlands samt regimens egna press.