Nyheter

David Amess, brittisk parlamentsledamot och vän till det iranska folket mördad

Sir David Amess, en 69-årig brittisk parlamentsledamot i premiärminister Boris Johnsons konservativa parti, har knivhuggits till döds när han träffade sina väljare i en kyrka.

Knivmordet på den brittiske parlamentarikern David Amess utreds som ett terrorbrott. Det meddelar polisen i Londonområdet.

”Utredningen har avslöjat ett möjligt motiv kopplat till islamistisk extremism”, skriver polisen i ett uttalande på sin webbplats.

Fallet ska behandlas som ett terrorbrott, enligt beslut av landets nationella koordinator för kontraterrorism, Dean Haydon.

Amess, som tillhörde Konservativa partiet och har sin valkrets i Southend West i Essex, ska ha huggits flera gånger. Polisen har spärrat av brottsplatsen. Polisen uppger att man inte söker efter fler gärningspersoner.

Enligt brittiska medier har polisen sagt att en 25-årig man greps misstänkt för mord efter knivdådet i en kyrka i Leigh-on-Sea.

I juni 2016 mördades Labourpolitikern Jo Cox av en högerextremist i Birstall i West Yorkshire.   

Maryam Rajavi, tillträdande president för NCRI, framförde sina kondoleanser å den iranska oppositionens och det iranska folkets vägnar: