Avrättningar, Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Fyra politiska fångar avrättad i Iran

Mördarregimen i Iran hängde fyra politiska fångar i söndags trots omfattande internationella protester.

Ali Khosraji, 29, Jassem Heidari, 31, Hossein Seylavi, 33, och Naser Khafajian, dömdes av iranska regimens så kallade revolutionära domstolen i Ahvaz, anklagad för ”moharebeh” (krig mot Gud).

De fyra politiska fångarna överfördes till isolering under upproret i Sheiban-fängelset i mars 2020. Den 23 januari 2021 gick Ali Khosraji, Hossein Seylavi och Jassem Heydari i hungerstrejk för att protestera mot förbudet mot fångarnas familjebesök och fängelsevaktens misshandel av fångar.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran, FFFI, fördömer i starkaste ordalag iranska regimen och dess ledare för att intensifiera förföljelsen av etniska och religiösa minoriteter i Iran genom att utdela dödsstraff för påhittade och godtyckliga brott som ”moharebeh” (krigföring mot gud).

FFFI uppmanar utrikesministern, Ann Linde, att kraftigt fördöma och agera mot den senaste vågen av avrättningar i Iran.

Regeringen och utrikesministern att vidta skyndsamma åtgärder i både EU och FN för att prästerskapets ledare, som är ytterst ansvariga för fruktansvärda människorättskränkningar, ska ställas inför rätta i en internationell domstol så att iranska folket får rättvisa efter fyra decennier av repression och misär.