Nyheter

Coronaviruset dödar en person var tionde minut i Iran

Antalet döda i coronaviruset i Iran stiger till över 7000 med dödsfall i närmare 200 städer över hela landet, enligt källor från landet. Men regimen fortsätter att dölja sanningen och medger en dödssiffra på 1284.

Det nya coronaviruset dödar en person var tionde minut och smittar närmare 50 personer per timme i Iran. Det erkänner en talesman för regimens hälsodepartment, Kianush Jahanpur, på Twitter på torsdagen, rapporterar Reuters.

Coronakrisen fortsätter att förvärras i landet. Rapporter från Iran säger också att högt uppsatta regimtjänstmän i de värst drabbade städer som Qom och Esfehan överger nu sina poster och flyr städerna.

Regimen har tillfälligt släppt tiotusentals fångar mot borgen, däribland flera dubbla medborgare, efter att coronaviruset spridit sig till fängelserna. Men detta omfattar inte politiska fångar som är dömda för ”säkerhetsrelaterade anklagelser”.