Nyheter

Iran har fullt ansvar för nedskjutningen

– Iran har fullt ansvar för nedskjutningen och ska betala ersättning till familjerna. En brottsutredning ska genomföras enligt internationell standard, sade Kanadas utrikesminister François-Philippe Champagne på presskonferensen tillsammans med utrikesministrarna från andra berörda länder.

I dag höll utrikesminister Ann Linde (S) och hennes kollegor från Ukraina, Storbritannien, Kanada och Afghanistan, som alla förlorade medborgare i  flygkraschen i Iran, en minessstund för de omkomna.

Kanadas utrikesminister François-Philippe Champagne säger att en internationell brottsutredning ska undersöka orsaken till det nedskjutna passagerarflygplanet i Iran och ta reda på vilka som är ansvariga.

Samtliga 176 personer ombord omkom när det ukrainska passagerarplanet sköts ner av iranskt luftvärn 8 januari. På planet fanns 17 personer som var svenska medborgare eller folkbokförda i Sverige.