Opinion

Knarklangarjeneralen är död

Till folkmassornas glädje i hela mellanöstern eliminerade amerikanska styrkor Qassem Soleimani och hans följe i en drönarattack.

Sveriges television valde att sörja hans död och Stefan Åsberg kallades till studion för att beskriva den dödade terroristen som ”enormt populär”.

Att kalla en grym mördare för ”populär” avslöjar vilka kretsar Stefan Åsberg rör sig i. Men vem var den, enligt Åsberg, ”enormt populära” generalen?

Qassem Soleymani föddes 1957 i östra Iran.  Han gick i skolan bara i fem år och klarade inte ens av grundskolan. Han arbetade som  anläggningsarbetare på vattenmyndigheten.

I samband med revolutionen 1979 anslöt han sig till revolutionsgardet. 

Han var en av de första som Khomeini skickade till  Kurdistan för att slå ner kurdernas kamp för frihet och självstyre. Han belönades för sin grymhet i Kurdistan och fick en ledande position i revolutionsgardet i staden  Kerman.

Under IranIrak kriget tvingade han skolbarnen till fronten utan träning och utan utrustning. Barnen skulle springa på minfälten och sprängas i luften.  Deras sönderslitna kroppar bildade Soleimanis karriärtrappa och han klättrade upp och blev ”general major”. 1997 blev Soleimani befälhavare för Qods-styrkan. 

Iranska regimen satsade stora resurser på att framställa Honom som en framgångsrik militär ledare och en listig strateg. 

Sanningen är att Soleimani var ingen militär. Han hade inte en enda militär bedrift på sin resumé. Han gjorde karriär i ett korrupt system tack vare sin grymhet och sin hänsynslöshet. 

Revolutionsgardet och Quds-styrkan som han förde befäl över är förvisso beväpnade. De är dock inte till för att slåss mot andra militära styrkor. De duger helt enkelt inte till. De är till för att förtrycka obeväpnade civila. De är till för att döda försvarslösa kvinnor och barn. De är till för att fängsla och tortera politiska motståndare.

Qassem Soleimani gasade ihjäl hela syriska samhällen, brände ner hela kurdiska byar. Han firade missiler mot civila mål i Israel. Han kapade handelsfartyg och kidnappade utländska medborgare. Han dödade tusentals demonstranter i Iran och i Irak.  

Soleimani förde befäl över ett gäng  terrorister och banditer.

Qudsstyrkan har  monopol över knarkhandeln och försöker att exportera ”islamiska revolutionen” i HEROIN-PÅSAR till grannländerna och till hela världen.  Qassem Soleimani höll personligen i trådarna och övervakade knarkhandeln. 

Han var säkert  populär bland knarkbaroner. Han var populär hos Hizbullah, islamiska Jihad och Hamas och andra terrororganisationer. Folk i Iran, Irak, Syrien och resten av mellanöstern  hatade honom djupt.

Knarklangare, korrupta politiker, uppköpta journalister och lobbyister är de enda som saknar honom och sörjer honom.

 Folk i Mellanöstern gläds däremot åt att Soleimani är gör  Bin-Laden och Albaghdadi sällskap i HELVETET.

Och Snart går Khamenei, Rohani och hela den korrupta Islamiska regimen i Iran samma öde till mötes. Iranska folket ska se till att det blir så.

Behrooz Pertow
2020/01/04

Behrooz Partow är människorättsaktivist