Opinion

Iranska folkets röst hörs i Sverige

Iranska folket har fått nog av mullornas regim. Miljontals människor skanderar ”NED MED DIKTATORN”. Mullorna har svarat med brutalt våld. Hundratals demonstranter har skjutits ihjäl och tusentals andra har skadats. Regimen har stängt ner internet för att blockera kommunikationen mellan iranska folket och omvärlden. 

I flera år har Iran varit en krutdurk. Chockhöjningen av bensinpriserna förra veckan blev den tändande gnistan.

I 40 år har den islamiska regimen våldfört sig på landet och dess invånare. Korruptionen är omfattande och fattigdomen utbrett. Mullorna och deras hantlangare har plundrat landets tillgångar och förstört miljön. Landets oljeinkomster har gått åt att finansiera krig och terror medan miljontals iranier saknar tillgång till utbildning och arbete. Hundratusentals oliktänkande och oppositionella har fängslats, torterats och avrättats. Miljoner människor har tvingats fly landet.

Nu har iranska folket fått nog. De har rest sig mot den islamiska regimen. De skanderar ”NED MED KHAMENEI”, ”NED MED ROHANI”. Iranska folket vill ha ett fritt, rättvist och jämställt Iran. 

Mullornas regim svarar med brutalt våld. På Khameneis order har fler än två hundra demonstranter skjutits ihjäl av säkerhetsstyrkor och tusentals andra har skadats. 

Revolutionsgardister och civilklädda agenter skjuter för att döda. De flesta av offren är tonåringar och unga vuxna som har skjutits i huvudet och i bröstet.

Regimen har stängt ner internet för att hålla omvärlden ovetande om situationen. Men mullorna har inte lyckats. Oppositionen mot mullorna är omfattande och organiserade och gör sitt bästa för att informera omvärlden och avslöja regimens förbrytelser. 

Den senaste sammanställning som Nationella rådet för motstånd NCRI har gjort visar att 251 personer har skjutits ihjäl av säkerhetsstyrkor, 3700 personer har sårats och 7000 har arresterats. 

Omvärlden har reagerat med avsky på mullornas fasansfulla övergrepp. USA:s president, FN:s generalsekreterare och Sveriges utrikesminister, m.fl. har fördömt våldet och krävt att regimen öppnar internet omedelbart. Världssamfundet kan dock göra mer, världssamfundet måste göra mer.

Mullornas korrupta regim är roten till terror, krig och korruption i Iran och i hela regionen. Den måste bort. Det inser folk inte bara i Iran, även irakier, syrier och libaneser inser det. Alla inser att en framtid i fred och välstånd hänger på att mullornas regim försvinner. Det är därför ropen ”Khamenei försvinn” ekar över hela mellanöstern.

Det är dags att svenskar och svenska regeringen också inse detta. Man ska kasta ut regimens diplomater och agenter från Sverige. Man ska verka för att ställa mullorna inför domstol för brott mot mänskligheten.   

En framtid i fred och välstånd hänger på att Khamenei och hans regim försvinner. Iranska folkets rop ekar i Sverige också.

Behrooz Pertow
2019 11 22