Nyheter

Fem omkom i jordbävning i Iran

Minst fem personer omkom och över 300 var skadade i en jordbävning i nordvästra Iran under fredagsnatten lokal tid. Det rapporterar regimens medier på fredagen.

”Det ytliga skalvet hade en magnitud på 5,9 och hade sitt centrum i provinsen Östazarbaijan i nordvästra delarna av landet, enligt Irans seismologiska center. Minst fem efterskalv har registrerats”, rapporterar TT under fredagsnatten.

Jordbävning har orsakat stor förödelse i området och många invånare har förlorat sina hem.

Iranska nationella motståndsrådets valda president Maryam Rajavi uttryckte sina kondoleanser till offrens familjer och sina sympatier med folket i Östazarbaijan. Hon uppmanade iranska folket att hjälpa människor i de drabbade områdena.

”Genom att plundra Irans rikedomar och slösa de på krigföring och kärnteknik- och robotprogram som landet inte behöver har prästerskapet lämnat det iranska folket försvarslösa inför naturkatastrofer”, skrev hon på Twitter på fredagen.

Iranska regimen har genom åren ignorerat de områden drabbade av naturkatastrofer och jordbävningar. Ansvariga regimtjänstemän har oftast stulit hjälp ämnade för de drabbade områdena och sålt dem vidare på svarta marknaden i Iran eller utomlands.