Nyheter

USA inför reserestriktioner mot iranska regimtjänstemän

USA inför reserestriktioner mot högt uppsatta iranska regimtjänstemän och deras familjer. Det tillkännagav USA:s utrikesminister, Mike Pompeo, på onsdagen.

Utrikesminister Pomepo påpekade under onsdagen att Iran fortsätter att var det största hotet mot fred och stabilitet.

”Iran får inte tillåtas fortsätta sitt destruktiva beteende. FN:s säkerhetsråd har en viktig roll att spela när det gäller att säkra ett fortsatt vapenembargo mot världens främsta sponsor av terrorism för iranska folkets och världens skull”, skriver han på twitter.

”Vi inför [idag] sanktioner mot vissa kinesiska företag för att medvetet ha transporterat olja från Iran i strid mot amerikanska sanktioner. Ännu viktigare, vi inför även sanktioner mot företagens verkställande direktörer. Och vi säger till Kina och alla andra nationer, var säkra på att vi kommer att straffa varje aktivitet som bryter mot [amerikanska] sanktioner”, sade Mike Pompeo i ett tal på en konferens om Iran organiserad av United Against Nuclear Iran (UANI), en ideell organisation i USA med tidigare amerikanska och europeiska statstjänstemän, på onsdagen.

”Vi vidtar nya åtgärder för att frigöra den iranska ekonomin från revolutionsgardets grepp. USA kommer att intensifiera sina ansträngningar för att utbilda länder och företag om riskerna med att göra affärer med enheter kopplade till revolutionsgardet, och vi kommer att straffa dem om de fortsätter [göra affärer] trots våra varningar”, tillade han.

Utrikesminister Pompeo framhöll i sitt tal att många länder har vaknat till sanningen. ”Vi bör öka trycket på regimen ju mer Iran ökar sina aggressioner. Alla nationer har ett ansvar att agera [mot Iran för att ändra dess destruktiva beteende]”, tillade han genom att citera president Trump.