Opinion

Irans terrordiplomater kan inte döljas under slöja

Irans terroristdiplomats rättegång dröjer i Belgien

Asadollah Asadi, iranska regimens diplomat i Österrike , arresterades för planeringen av  bombattentaten i Paris förra året .Han är fortfarande häktad i Belgien efter fjorton månader!

Förra året avskedades sex Iranska terroristdiplomater, inklusive en ambassadör. Gholam  Hossein Mohammad Nia, Mostafa Roodaki, från Albanien , två högre tjänstemän i det iranska underrättelseministeriet (MOIS).

Hossein Shahrabi Farahani, en terroristdiplomat, utvisades från Frankrike i september efter en bomboperation.

Obestridliga bevis:
Dokumenten har släppts på internationella medier som avslöjar en del av terroristens handlingar:

1-The Independent skrev den 24 juni 2019, att Asadollah Asadi åkte till Teheran den 20 juni, där han levererade de tunga sprängämnena, som vägde ett halvt kilogram.
Den 22 juni flög han från Teheran till Wien med sprängämnen i ett diplomatiskt bagage.

Flyget hade 240 passagerare .Det är ett enormt brott att bära sprängämne i ett plan med 240 passagerare .Detta är fruktansvärd terroristoperation som har allvarliga internationella konsekvenser mot regimen.

2- Den 2 februari 2019 citerade den brittiska Independent, av en högt tjänsteman som sade att ”europeiska säkerhetsmyndigheter sade att iranska regimdiplomaten inte bara var involverade i förra årets terroristplan för att bomba Teherans opposition utanför Paris, utan samordnade planen med kollegor i Teheran. Dessa kommunikationer var i form av ett textmeddelande eller chatt som samlats in av europeiska tjänster.

Förhindra underrättelseaktiviteter i regimens ambassader

År 1997 beslutade europeiska länderna vid Mykonos- domstolen att regimens underrättelsetjänster inte hade någon rätt att operera i europeiska länder. Detta var resultatet av en rättegång efter fyra döda i Mykonos restaurang av iranska säkerhetsagenter i Berlin.

Detta är ett krav från det iranska motståndet (NCRI ) och Maryam Rajavi, presidenten för det iranska motståndsrådet (NCRI) .Hon har upprepade gånger påstått i sitt uttalande att, ”vi kräver att dessa agenter avlägsnas och informationstationerna (ambassaderna) stängs.

Regimens rädsla vid den belgiska domstolen och dess pris för regimen

Eftersom huvudpersonen i scenen, Asadollah Asadi, den välkända generaldirektören för underrättelsedepartementet, har tagit bomben från sina högsta nivåer av underrättelser och kommit till platsen, är det uppenbart att hans beslut har fattats av det högsta säkerhetsrådet.

Därför, om de vill fortsätta ärendet, kommer Sayed Ali Khamenei och Hassan Rouhani, som är presidentnivå och chef för det högsta säkerhetsrådet, att ställas inför rätta.

Och utöver detta har det varit en internationell terroroperation, vilket förutom MEK och National Council of Resistance of Iran (NCRI) är de högsta internationella personerna, så  blir detta ett stort strategiskt slag för regimen, så regimen försöker kringgå detta fall, men terroristdiplomaterna och terroraktionerna är så stora att de inte får plats under slöja och kan därför inte döljas.

Afsaneh Oskouei, Iransk konstnär

2019-09-11