Motståndsrörelsen

Närmare 90 arresterade i Iran efter flera tillslag mot fester

Iranska regimen arresterade sammanlagt 35 ungdomar i den norra staden Sari under torsdagen och fredagen. 10 unga kvinnor och 25 unga män var arresterade för att ha deltagit i könsblandade fester.

”Ungdomarna var arresterade efter tillslag mot tre privatfester den 29 och 30 augusti”, rapporterar Revolutionsgardets nyhetsbyrå under den gångna helgen.

Ytterligare 52 unga män och kvinnor var arresterade i samma stad den 24 augusti. Regimens säkerhetsstyrkor förde bort 29 män och 23 kvinnor efter ett tillslag mot en könsblandad fest. De frihetsberövade var anklagade för olämplig klädsel.

10 var frihetsberövade i staden Juybar efter att regimens säkerhetsstyrkor slog till mot ett bröllop den 16 augusti, enligt rapporter från regimens statliga nyhetsbyrå, Rokna.

Iranska regimen har intensifierat sina arresteringar under de senaste veckorna under olika förevändningar i hopp om att skapa en atmosfär av rädsla i landet. Detta i ett försök att stoppa de regimkritiska protester som pågår och växer över hela landet.