Folkliga protester

Folkliga protester mot regimen fortsätter i Iran

Folkliga protester mot regimen fortsätter i Iran med demonstrationer i flera iranska städer på måndagen. Deltagarna protesterade bland annat mot försenade löner, låga pensioner och höga levnadskostnader.

Pensionärer och lärare höll demonstrationer i flera iranska städer på måndagen för att protestera mot försenade löner, låga pensioner och höga levnadskostnader.

Pensionärer och lärare höll demonstrationer i flera iranska städer på måndagen för att protestera mot försenade löner, låga pensioner och höga levnadskostnader.

Hundratals pensionärer och lärare organiserade en demonstration utanför arbetsministeriet i Teheran på måndagen trots repressiva säkerhetspådrag från regimen. De repressiva säkerhetsorganen arresterade flera demonstranter som tog bilder och filmade demonstrationen.

”Lämna Syrien, tänk på oss” och ”frihetsberövade lärare måste friges”, var några av demonstranternas slagord.

Ett stort antal pensionärer och lärare samlades på Enghelab-torget (Revolutionstorget) i staden Esfehan för en liknande demonstration på måndagen.

Flera deltagare höll upp plakat med texten ”levebröd, värdighet och hälsa är våra oförytterliga rättigheter”, ”vi vilar inte förrän vi säkrat våra rättigheter”, ”höj lärarnas löner över fattigdomsgränsen” och ”vår fiende är här [i Iran], de [myndigheterna] ljuger när de säger att det är USA”.

Regimens repressiva säkerhetsorgan attackerade och misshandlade demonstranterna kort efter att demonstrationen hade börjat. Flera demonstranter var arresterade enligt uppgifter till FFFI.

Byggarbetare i staden Arak, funktionshindrade i huvudstaden Teheran och investerare i staden Rasht deltog i protester mot regimen under helgen.

Byggarbetarna protesterade mot obetalda löner och dåliga arbetsvillkor.

Funktionshindrade från hela landet deltog i en protestaktion utanför regimens president Hassan Rouhanis kontor i Teheran på lördagen. De protesterade mot myndigheternas vägran att genomföra lagar som garanterar deras rättigheter.

Investerare i Rasht protesterade mot regimens vägran att tillmötesgå deras krav efter att ett byggprojekt som de hade investerat i visade sig var ett bedrägeri.