Nukleärt, Nyheter

Iran provsköt ny robot

I torsdags visade iranska regimen upp ett nytt egentillverkat robotsystem.

”Iran har provskjutit en ny robot”, meddelade Hossein Salami, generalmajor vid revolutionsgardet.

”Vårt land är alltid en plats för att testa en mängd olika försvarssystem och strategiska system. Det är en rörelse utan uppehåll för tillväxten av vår avskräckande kraft”, rapporterar revolutionsgardets nyhetsbyrå Tasnim, som citerar Salami.

”I går var en av dessa framgångsrika dagar för vår nation”, sade han och gav ingen övrig information om roboten.

President Trump meddelade förra året att USA drar sig ur det kärnteknikavtalet mellan iranska regimen, USA och fem andra länder i 2015. Samtidigt beslutade USA att införa hårdare sanktioner mot iranska regimen.

Konflikten mellan både länderna har sedan dess eskalerat kraftig.