Nyheter

Två döda efter att regimen öppnar eld mot demonstranter i Iran

Två civila dödades och flera skadades när väpnade styrkor från regimens flygvapen öppnade eld mot demonstranter i staden Mahmoudabad i den norra provinsen Mazandaran, den 10 augusti. Demonstranterna protesterade mot militärens beslut att konfiskera deras land och krävde tillbaka sina marker.

Regimens flygvapen vägrar dock överlämna landen till demonstranter som är de rättmätiga ägarna trots ett beslut från en av regimens egna domstolar att göra detta.

Revoltionsgardet och andra säkerhetsorgan har under året konfiskerat land som tillhör lokalbefolkningen för att etablera baser och för ekonomisk vinning.

Revolutionsgardet kallade demonstranterna för ligister och bråkmakare som attackerade flygvapnets baracker och betonade att de väpnade styrkorna hade rätt att ”försvara sig”, enligt revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars.