Avrättningar, Mänskliga Rättigheter

Två Ahwazier avrättade i Iran efter tvångsbekännelser

Iranska regimen avrättade två personer från Irans arabiska minoritet, Ahwazier. De avrättades den fjärde augusti efter att regimen tvingat fram bekännelse under tortyr, enligt rapporter från Iran.

Avrättningarna verkställdes i Fajr-fängelset i den sydvästra staden Dezful.

Regimens statliga medier identifierade männen som Abdullah Karmollah Chab och Ghassem Abdullah och skrev att bägge hade dömts för brottet “krigföring mot Gud (moharebeh)”. Abdullah och Ghassem arresterades i samband med en väpnad attack i oktober 2015 där två personer dödades, enligt regimens statliga medier.

Männen har dock nekat till inblandning i attacken. Deras advokater har sagt att det inte fanns några bevis som kopplar männen till attacken. Det finns även oklarheter mellan ”bekännelser” som ledde fram till deras domar och berättelser från ögonvittnen som fanns på brottplatsen, enligt männens advokater.